Odaberite drugu zemlju ili regiju da biste vidjeli sadržaj za svoju lokaciju i kupovali online.

BA
BA
Izaberite državu

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi poslovanja

Uslovi

Opći uslovi  poslovanja Functional Food d.o.o.

1. Opseg
Sljedeći uvjeti i odredbe primjenjuju se na sve narudžbe putem naše internetske trgovine.

2. Ugovorni partner, zaključenje ugovora
Kupoprodajni ugovor je zaključen sa

Functional Food d.o.o.

Pijačna 14 K

71210 Ilidža

ID Broj; 4202102730000

Postavljanjem proizvoda u internetsku trgovinu dostavljamo obavezujuću ponudu za zaključivanje ugovora za ove artikle. U početku možete staviti naše proizvode u košaricu bez obaveze i ispraviti svoje unose u bilo koje vrijeme prije podnošenja obvezujuće narudžbe pomoću pomoćnih sredstava za korekciju koja su navedena i objašnjena u procesu naručivanja. Ugovor se zaključuje klikom na dugme naručivanje da biste prihvatili ponudu robe u korpi za kupovinu. Odmah nakon podnošenja narudžbe, putem e -pošte ćete primiti drugu potvrdu.

3. Politika otkazivanja

Imate pravo opozvati ovaj ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Pravo na povlačenje istječe 14 dana od dana kada ste vi ili treća strana koju ste imenovali, a koja nije prijevoznik, preuzeli robu. Ako ste naručili više robe u jednoj narudžbi, a mi ih ne možemo isporučiti u isto vrijeme , počinje razdoblje otkazivanja na dan kada ste vi ili treća strana koju ste imenovali, a koja nije prijevoznik, preuzeli posljednju isporuku.

Ako postoji redovna isporuka robe u određenom razdoblju, rok za povlačenje počinje od dana kada vi ili treća strana koju ste imenovali, a koja nije prijevoznik, preuzmu prvu. Ako rok ističe na državni praznik, u subotu, na Badnjak ili na Novu godinu, produžava se na sljedeći radni dan. Pravo odustajanja odnosi se samo na privatne potrošače.

Kako ostvariti pravo na odustajanje:

Opozivate ovo ako nas pismeno kontaktirate (Functional Food d.o.o.) ili putem e-pošte / tel. obavijestite o svom opozivu. Ako povučete pristanak, pošaljite e -poruku na [email protected], u kojem navodite broj narudžbe i da možete otkazati kupovinu.

Ne možete otkazati kupovinu odbijanjem prihvatanja robe ili propuštanjem preuzimanja robe, a da nas istovremeno ne obavijestite o otkazu. Karenca je ispunjena ako nas obavijestite o svom povlačenju prije nego što je isteknuo.

Ako otkažete kupovinu robe, morate nam je vratiti odmah, a najkasnije 14 dana nakon što ste nas obavijestili o otkazu. Rok je ispunjen ako robu vratite prije isteka 14 dana. Roba se ne može isporučiti na našu adresu niti poslati pouzećem bez distribucije. Roba se vraća o vašem trošku. Ako se paket ne može isporučiti jer ste slučajno unijeli pogrešnu adresu u podacima o narudžbi, platit ćete povratne troškove dostave.

Ako se povučete, vratit ćemo vam sve uplate koje smo primili od vas. Jedino što morate platiti kada iskoristite pravo na povrat je prijevoz do nas. Ako odbijete prihvatiti paket ili ga ne preuzmete na željenoj adresi za dostavu (npr. IN TIME stanicu za slanje), bit će nam poslan nazad i bit će naplaćena pristojba od 7,90 KM, što odgovara troškovima poštarine za Vratit ćemo iznos odmah, a u svakom slučaju najkasnije 14 dana nakon primitka vašeg obavještenja o otkazivanju. Međutim, možemo zadržati otplatu dok ne primimo robu natrag i provjerimo ispunjavaju li naše uvjete za povrat. Za ovu otplatu koristimo - koliko je to moguće - ista sredstva plaćanja  koje ste koristili u originalnoj transakciji. Ako otplata nije moguća istim sredstvom plaćanja, kontaktirat ćemo vas kako bismo pronašli drugo rješenje.

Ako kupujete neispravnu robu - npr., roba s materijalnim ili proizvodnim nedostacima - primjenjuju se pravila prodajnog prava. Možete se žaliti na neispravnu robu u roku od 24 mjeseca od trenutka isporuke tako što ćete nas kontaktirati na [email protected] molimo vas da što detaljnije objasnite u čemu je problem. Ako je reklamacija opravdana i greška se ne može otkloniti bez vraćanja robe, mi ćemo vam nadoknaditi razumne troškove transporta. Ne zaboravite da robu uvijek šaljete u odgovarajućoj ambalaži i da čuvate potvrdu o otpremi, poštanski račun uključujući podatke o troškovima transporta i eventualno broj "Track and Trace".

Ako želite otkazati ili izbrisati već naručenu narudžbu, možete nam poslati e -poruku s naslovom "Otkazivanje" [email protected] Sa e-pošte / Tel. vrijeme narudžbe i broj narudžbe moraju biti navedeni. Kako bismo osigurali brzu isporuku, sve narudžbe obrađujemo što je brže moguće nakon što su zaprimljene - stoga Functional Food d.o.o. ne može jamčiti da se narudžba može otkazati.

4. Jezik ugovora, skladištenje teksta ugovora

Za sklapanje ugovora dostupan je bosanski jezik. Spremamo tekst ugovora i šaljemo vam podatke o narudžbi i naše odredbe i uslove  putem e -pošte. Takođe možete pogledati uslove i odredbe ovdje na ovoj stranici u bilo koje vrijeme. Iz sigurnosnih razloga vašim prošlim narudžbama više nije moguće pristupiti putem Interneta.

5. Uslovi isporuke

Osim navedenih cijena proizvoda, postoje i troškovi dostave. Više o visini troškova dostave možete saznati u ponudama. Dostavljamo samo poštom. Nažalost, samostalno prikupljanje proizvoda nije moguće.

6. Plaćanje
U našoj trgovini općenito su dostupni sljedeći načini plaćanja:

Plaćanje unaprijed

Ako odaberete način plaćanja unaprijed, poslat ćemo vam naše bankovne podatke u zasebnoj e -pošti i isporučiti robu nakon primitka uplate.

Kreditna kartica

Kada podnesete svoju narudžbu, također nam dajete podatke o svojoj kreditnoj kartici. Nakon što ste legitimirani kao legitimni vlasnik kartice, od vaše kreditne kartice zatražit ćemo da pokrene platnu transakciju odmah nakon što je narudžba poslana. Platna transakcija se automatski izvršava od strane kreditne kartice i vaša kartica se tereti.

PayPal

Tokom procesa naručivanja bit ćete preusmjereni na web stranicu mrežnog provajdera PayPal. Da biste mogli platiti iznos računa putem PayPala, morate se tamo prijaviti  ili prvo registrirati, legitimirati svojim pristupnim podacima i potvrditi nam upute za plaćanje. Nakon što ste naručili u trgovini, molimo PayPal da pokrene platnu transakciju. PayPal automatski izvršava platnu transakciju odmah nakon toga. Više informacija ćete dobiti tokom procesa naručivanja.

7. Zadržavanje vlasništva
Roba ostaje u našem vlasništvu (Functional Food d.o.o.) sve dok se u potpunosti ne plati.

8. Transportna oštećenja

Ako se roba isporučuje s očitim transportnim oštećenjima, molimo vas da takve greške prijavite dostavljaču što je prije moguće i odmah nas kontaktirajte. Nepodnošenje žalbe ili kontaktiranje s vama nema nikakvih posljedica po vaše pravne zahtjeve i njihovo provođenje, posebno vaša prava na jamstvo. Međutim, oni nam pomažu u ostvarivanju vlastitih zahtjeva prema prijevozniku ili transportnom osiguranju.

9. Jamstva i garancije

Primjenjuje se zakonsko pravo na odgovornost za nedostatke. Informacije o svim dodatnim garancijama koje se mogu primijeniti i njihovi precizni uvjeti mogu se pronaći uz proizvod i na posebnim stranicama s informacijama u internetskoj trgovini.

10. Rješavanje sporova

Ako imate bilo kakvih pitanja o uslovima i odredbama, molimo kontaktirajte: [email protected]

Posljednje gledano